Ово је пети осумњичени за Вањино убиство

ГС
Ово је пети осумњичени за Вањино убиство

Пети осумњичени за отмицу и убиство Вање Ђорчевске (14), који се налази у притвору је идентификован је као Боре Видевски, спортиста из македонског Велеса, који је, како пишу тамошњи медији, ухапшен у својој школи спорта за борилачке вјештине.

Тренер борилачких вјештина је на друштвеним мрежама често дијелио фотографије дјеце коју подучава борилачким спортовима.

Улога Видевског у злочину који је шокирао регију засад није позната.

Уз Видовског осумњичени и хапшени и Велибор Манев и Влатко Кешишев. Сва тројица су, осим за отмицу, осумњичена и за двоструко убиство, 14-годишње Вање Горчевске и фризера из Велеса, 74-годишњег Панча Жежевског.

Ухапшен је је и Вањин отац Александар Ђорчевски који је, како сумњају истражитељи, отмичарима јавио када дјевојчица иде у школу.

Циљ отмице је наводно била изнуда од мајке, али отмичари су дјевојчицу убили два и по сата након што ју је отели. Нагађа се да су то учинили јер су се успаничили.

Свим ухапшенима одређен је притвор од 48 сати, док је за главним осумњиченим Љупчом Палевским-Палчом издата међународна потјерница због сумње да је побјегао у Турску или Бугарску.

Видевски је, како пишу медији, доведен у судницу преко гараже зграде суда, а затим у лифт до трећег спрата. Једини осумњичени који је доведен преко паркинга суда, тако да су га могли видјети новинари, је Велибор Манев.

Он је био први који је изведен. Ријеч је о особи која се дружила с Љупчом Палеским-Палчом, и која је давала информације о планирању и извршењу отмице, а потом и убиства. Палчо и Манев имају бројне заједничке фотографије на друштвеним мрежама.

Према писањима портала Фокус, сви притворени се налазе у одвојеним просторијама, како не би били мета осталих затвореника, јавља Индекс. Неки од њих су се жалили и на здравствене проблеме, али ипак нису имали већих потешкоћа, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана