Ово је нови министар привреде Хрватске

Агенције
Ово је нови министар привреде Хрватске

ЗАГРЕБ - Хрватски сабор је на данашњој ванредној сједници потврдио избор Дамира Хабијана за новог министра привреде и одрживог развоја.

Претходно је одржана сједница парламентарног Одбора за привреду и заштиту околине на којој је Хабијан поручио да ће се у свом раду одлучно супротставити евентуалним неправилностима или незаконитостима.

Посланици најутицајнијег опозиционог СДП су уочи гласања напустили сједницу, а на својим мјестима оставили су  фотографије бивших министара.      

Током готово два мандата владе премијера Андреја Пленковића из извршне власти је отишло 30 миистара, углавном због коруптивних афера

Опозициони Домовински покрет градоначелника Вуковара Ивана Пенава најавио је да неће подржати Хабијана за министра привреде, јер је, како је рекао, он наставак лоше политике премијера Пленковића.

"Став Домовинског покрета је да нећемо подржати овај предлог из једноставног разлога, јер је ријеч о континуитету политике Владе Андреја Пленковића, где је Хабијан, чини ми се четврти министар привреде", рекао је Пенава на конференцији за новинаре у Сабору.

Хабијан је предложен за министра привреде умјесто смијењеног Давора Филиповића, након што су у јавности процурјеле информације о компромитованом раду његовог посебног савјетника Јурицу Ловринчевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана