Овако изгледа Куманово послије сукоба терориста са полицијом ФОТО

Агенције
Овако изгледа Куманово послије сукоба терориста са полицијом ФОТО

У кумановском насељу Диво, у коме је током викенда било оружаних сукоба македонских снага безбједности и терориста, живот се јутрос враћа у нормалу, иако у већем дијелу тог насеља још нема струје.

У Македонији је и данас Дан жалост,  проглашен поводом обиљежавања смрти припадника снага безбједности Министарства унутрашњих послова у полицијској акцији против наоружане терористичке групе у Куманову.

Насеље Диво, које је током протекла два дана било блокирано и из кога су бројне породице евакуисане, од јутрос је отворено и живот се у њему одвија сасвим нормално, у оном дијелу гдје није било оружаних сукоба. Школе, међутим, данас неће радити.

На ободима насеља и даље се налази неколико полицијских пунктова, али у много мањој мјери него што је то било јуче, јавио је Тањугов извјештач са лица мјеста.

Многи становници се не могу још вратити, јер су им куће разрушене, а они који се враћају узнемирени су због поломљеног стакла, остатака муниције, трагова људске крви, јавили су локални медији.

Куманово су напустили припадници специјалних јединица, а граду су и даље присутни припадници полиције са панцирима и наоружани дугим цијевима.

Коначних података о страдалим и повријеђеним и даље нема. Медији наводе да је у сукобима погинуло осморица полицајаца, а 37 је повријеђено. Неутрализовано је 14 терориста, а за сада се не саопштава да ли има погинулих међу локалним становништвом.

Полицијска акција у Куманову је завршена и њоме је неутрализована једна од најјопаснијих криминалних група на Балкану, изјавио је портпарол македонског МУП-а Иво Котевски.

Македонска полиција објавила је видео снимак терориста ухапшених након сукоба у Куманову.

Грађани и активисти, који од уторка, 5. маја, учествују у антивладиним протестима, најавили су да ће вечерас умјесто протеста одати почаст погинулим полицајцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана