Отвориле се нове големе рупе на Банији

Срна
Отвориле се нове големе рупе на Банији

МЕЧЕНЧАНИ - У Меченчанима на Бановини појавиле су се нове вртаче, док старе, које су настале након потреса, још чекају санацију.

У Меченчанима се отворила нова вртача, и то у потоку у близини кућа. У поток је пропала и ограда која га је дијелила од дворишта обитељске куће. Рупа је огромна, а мјештани који су због свега забринути процјењ ују да је дубља од седам метара, извијестила је РТЛ телевизија.

По ријечима мјештана, надлежни од петка још нису изишли на терен. Нове рупе отварају се и приближавају кућама, а старе још нису саниране.

На имањ у Николе Боројевића је једна од првих и највећих рупа које су се отвориле након потреса у Меченчанима.

Та рупа се налази у близини њ егове куће, гдје је био врт и воћњак. За РТЛ је рекао да је та рупа све већа и да се проширила од три до четири метра у круг.

Сматра да су надлежне институције заказале и да рупа није санирана јер се дуго чекало одобрењ е да би се могло почети радити, а онда се предуго тражио најпогоднији и најјефтинији извођач.

Додао је да су неки радови на санацији рупа почели, али тек јесенас, кад је почела киша, умјесто да се радило у љетним мјесецима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана