Откривен узрок великог пожара у Пули

Агенције
Foto: Танјуг/Хина

ПУЛА - Отворени пламен непознатог поријекла је проузроковао велики пожар који је у суботу око подне букнуо у Пули, с источне стране Премантурског пута, испод далековода, саопштила је локална полиција након извршеног увиђаја.

Према званичним полицијским подацима у пожару је изгорјело око 35 хектара борове шуме, ниског раслиња и суве траве, ако и пољопривредно земљиште, преноси Хина.

На Каврерском путу је изгорјело чак 25 возила различитих марки и годишта производње, као и једна камп приколица, а поред тога, изгорјела су још три возила, трактор, генератор и приколица, саопштила је полиција која и даље покушава да установи ко су власници, тако да укупна материјална штета засад није процијењена.

Полицијски службеници настављају да истражују и околности избијања пожара, а према ријечима представнице истарске полиције Сузане Сокац утврђује се и идентитет особе која је управљала дроном током гашења ватре.

"Полиција ће о овом случају са дроном обавијестити Хрватску агенцију за цивилно ваздухопловство која је надлежна у слуцају недозвољених летова дронова, а о свему ће бити обавијештено и надлежно државно тужилаштво", рекла је Сокац.

Истарска полиција упозорава грађане да је од 1. јула до 31. октобра забрањено свако ложење ватре на отвореном простору, јер због великих врућина и високих температура током љетних мјесеци постоји већа опасности од избијања пожара на отвореном простору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана