Отац дјечака који је убијен у Загребу: Убио ми је сина, враћам се у Хрватску

jutarnji.hr
Отац дјечака који је убијен у Загребу: Убио ми је сина, враћам се у Хрватску

Отац 10-годишњег дјечака који је убијен, бивши партнер Маје Тојагић, тренутно живи у Њемачкој, гдје је сазнао страшну вијест.

“Убио ми је сина”, само је рекао мушкарац, потврдивши да се сутра враћа у Хрватску.

Према неслужбеним подацима починилац шестоструког убиства на загребачкој Кајзерици је Игор Нађ, који је прије него што се убио, упуцао Мају Тојагић, с којом је имао дијете, али и њеног 10-годишњег сина из раније везе, родитеље, сестру и сестриног партнера, јавља Хина.

Из извора блиских истрази сазнаје се да је ријеч о оцу Драгомиру Тојагићу, мајци Фиљки Тојагић, сестри Јосипи Тојагић, Давору Паушаку с којим је Јосипа била у вези те Мајином 10-годишњем сину из бивше везе.

Убица је у животу оставио једино дијете које је имао с Мајом Тољагић и управо је то, како се сазнаје, полицију довело до починиоца.

Начелник загребачке полиције Марко Рашић потврдио је на конференцији за новинаре да је шестоструки убица и самоубица био 36-годишњи таксиста рођен у Вуковару који је имао заједничко дијете с једном од жртава.

Рашић је саопштио да је полиција синоћ око 21 и 30 примила неколико дојава да је у Цимермановој улици дошло до употребе ватреног оружја, а на мјесту догађаја пронађено је шест мртвих особа - два мушкарца, три жене и једно десетогодишње дијете.

Убицу је полиција повезала с једном од жртава с којом има заједничко дијете које је полиција пронашла на мјесту злочина. Дијете је одвезено у Хитну помоћ гдје је прегледано, након чега је збринуто у одговарајућој установи, рекао је Рашић не прецизирајући старост дјетета, док неки медији наводе да је ријеч седмомјесечној беби, док други пишу да има два мјесеца.

“Мотив засад нисмо утврдили. Очевид на мјесту самоубојства је завршен, интензивно криминалистичко истраживање траје па ћемо видјети о чему би се могло радити”, рекао је Рашић. Казао је и како се 36-годишњак убио око 3 и 30 сати након што га полиција пронашла на подручју Брезовице и позвала га на предају.

Како је казао, није било никаквих информација о пријетњама ни дојава о породичном насиљу од стране починиоца, а према некој од жртава.

Нађ је 2016. кажњен због нарушавања јавног реда и мира на подручју загребачке Трешњевке.

“На мјесту почињења самоубојства пронашли смо ватрено оружје с којим је самоубојство извршено. Починитељ је од 2017. године имао пребивалиште као и жртве. Можемо потврдити да је дијете једне од жртава и починитеља, а оружје илегално”, рекао је Рашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана