Осумњиченог убицу са Зрћа послали у истражни затвор: Пријети му 50 година, траже га због још једне мафијашке егзекуције

ГС
Foto: Танјуг

Задарска полиција у петак је због ликвидације 38-годишњег Црногорца испред ноћног клуба на Пагу казнено пријавила 28-годишњег држављанина Србије којег терети за тешко убиство на окрутан или крајње подмукао начин због чега му пријети од 10 до чак 50 година затвора.

Ухапшеног Душка Танасковића, који је према неслужбеним информацијама осумњичен за убиство Горана Влаовића, испитали су у тужилаштву, а потом је одведен и на рочиште код суца истраге који му је због опасности од бијега одредио мјесец дана истражног затвора. У просторије Жупанијског државног одвјетништва довели су га под пратњом јаких полицијских снага.

Танасковић се, по ријечима његовог адвоката Винка Гулишије, до сада бранио шутњом не откривајући мотиве и околности злочина.

Рекао је како је његов клијент у лошем психичком стању.

 “Изнио је обрану, одређен је истражни затвор због опасности од бијега. Није више квалификација тешког убиства, него обичног убиства. Не премјештају га, биће у Задру”, рекао је Гулишија и додао како не зна тражи ли га друга држава.

“Психички је доста лоше, има здравствених проблема, зато и није изнио обрану”, поручио је, како преноси 24сата.

Емилио Калабрић, гласноговорник ДОРХ-а рекао је да је донесено рјешење о провођењу истраге због казненог дјела убиства.

Поновио је како је судија истраге одредио истражни затвор због опасности од бијега. У истрази ће бити проведена вјештачења и провести се разговори са свједоцима.

Убица већ био у затвору

Према писању медија, на Зрћу се догодио обрачун најбруталнијих балканских наркокланова из Црне Горе, шкаљарског и кавачког.

Јутарњи лист наводи да је Танасковић полицији казао тек да за њим трага црногорска полиција јер га сумњиче за помагање егзекутору истакнутог “шкаљарца” Милића Миње Шаковића, убијеног средином јуна у Будви, али да он нема везе с тим злочином. Рекао је и да је већ био у затвору те да има менталних проблема.

У полицији кажу да је ухапшени у четвртак око 6 сати испред ноћног клуба на плажи Катерелац у Колањском Гајцу, с унапријед створеном злочиначком намјером и одјевен како би прикрио свој идентитет, сачекао и пришао с леђа 38-годишњаку. Тада је из непосредне близине у своју жртву испалио хитац из пиштоља и потом отрчао с мјеста злочина.

Приведен је у кратком року

Медији су објавили низ исказа свједока да је убица жртви пуцао у главу у вријеме док људи су излазили из ноћног клуба. Од задобивених повреда Влаовић је преминуо у возилу Хитне медицинске помоћи на путу према болници.

У полицији кажу да је брзом и координираном акцијом осумњичени спријечен у бијегу је у кратком року приведен у службене просторије.

На мјесту злочина услиједио је увиђај у којем су прикупљени бројни докази, а пронађен је и  пиштољ.

Истрага на међународном нивоу

“Током провођење криминалистичког истраживања остварена је интензивна међународна полицијска сарадња како би се прикупили подаци о особама значајни за криминалистичко истраживање, а за осумњиченим држављанином Србије је на снази расписана међународна потрага”, саопштила је полиција захваљујући грађанима на квалитетним информацијама које су биле од користи у хватању убице.

За убијеног Влаовића медији наводе да је због страха од ликвидације само једном годишње напуштао Црну Гору те да је уз себе увијек имао тјелохранитеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана