Осумњичени за убиство Николе Бојовића пуштени на слободу

Aгенције
Осумњичени за убиство Николе Бојовића пуштени на слободу

Подгорица – Црногорски држављани Слободан Шарановић /74/ и Ратко Кољеншић /36/, које су српске власти осумњичиле да су организовали убиство Београђанина Николе Бојовића, пуштени су данас из затвора у Спужу, након што им је укинут екстрадициони притвор.

Апелациони суд Црне Горе потврдио је јуче рјешење Вишег суда у Подгорици, којим је одбијен захтјев правосудних органа Србије за изручење Шарановића и Кољеншића, осумњичених да су организовали убиство брата вође земунског клана Луке Бојовића.

Виши суд у Подгорици је крајем јануара донио рјешење којим је као неоснован одбијен захтјев за изручење Шарановића и Кољеншића, према молби за изручење из Србије, с циљем њиховог кривичног гоњења према наредби о провођењу истраге српског Тужилаштва за организовани криминал.

Шарановић и Кољеншић ухапшени су 24. јула у Будви по српској потјерници која је за њима расписана због сумње да су организовали убиство Николе Бојовића, који је ликвидиран у априлу прошле године у Београду.

Србија је 29. јула прошле године поднијела Црној Гори молбу за екстрадицију Шарановића и Кољеншића, у складу са уговором о изручењу између двије државе.

Никола Бојовић је рођени брат Луке Бојовића, који чека екстрадицију Србији из Шпаније због оптужби за више убистава и покушаја убистава.

Наводни мотив за Николино убиство је освета његовом брату Луки за кога српско тужилаштво тврди да је стао на чело земунског клана након ликвидације Душана Спасојевића и Милета Луковића 2003. године.

Слободан Шарановић је брат Бранислава Шарановић, власника коцкарнице у хотелу "Славија" у Београду, који је убијен у сачекуши на Дедињу у октобру 2009. године.

Слободан Шарановић се сумњичи да је наручио ликвидације Бојовића, како би осветио брата.

Црна Гора је 22. јануара изручила Београду држављанина Србије Сашу Цветановића /32/, који је осумњичен да је директни извршилац убиства Николе Бојовића.

Цветановић је ухапшен 29. августа прошле године у Подгорици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана