Осумњичени за напад у Бечу сваке године посјећивао родно село родитеља

Срна
Осумњичени за напад у Бечу сваке године посјећивао родно село родитеља

СКОПЉЕ - Главни осумњичени за терористички напад у Бечу Кујтим Фејзулај, који је убио четворо људи, сваке године је посјећивао породичну кућу у планинском селу Челопек на западу Сјеверне Македоније, потврдио је његов дјед за локалну телевизију.

Мушкарац који се представио као Фејзулајев дјед истакао је за телевизију “Клан Македонија” на албанском језику да га је његов унук посјећивао сваке године.

Фејзулај /20/ је рођен у Бечу, и посједовао је двојно држављанство Аустрије и Сјеверне Македоније.

Његови родитељи су живјели у кући у селу са неколико џамија прије него што су се 2000. године преселили у Аустрију.

Хоџа у македонском селу Нури Гани изјавио је за Ројтерс да познаје породицу осумњиченог и да у Челопеку сви говоре само позитивне ствари о његовим родитељима, те да је данас чуо да је члан те породице умијешан у тероризам.

“Знам његову породицу и овдје сви о њој говоре добре ствари. Тек данас сам чуо да је члан те породице умијешан у тероризам. Желим да кажем да тероризам нема везе са исламом”, нагласио је Гани.

Мјештанин Фадил Лимани истакао је да је о родитељима и породици осумњиченог чуо само добре ствари, да је Фејзулај рођен у Аустрији, да је живио тамо, те да му није јасно како је двадесетогодишњаку “пало на памет” да изврши терористички напад.

Министарство унутрашњих послова Сјеверне Македоније саопштило је да три лица умијешана у напад имају аустријско и македонско држављанство, те да су сви рођени у Аустрији.

Фејзулај је главни осумњичени за убиство четворо људи у Бечу, а и сам је убијен након реакције аустријске полиције.

За сада није потпуно разјашњено да ли је дјеловао сам или је још неко учествовао у нападу, али је познато да је ухапшено 14 људи у вези са нападом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана