Oсумњичени у афери "Тунел" још притворен у Шведској

Танјуг
Oсумњичени у афери "Тунел" још притворен у Шведској

ПОДГОРИЦА - Један од осумњичених у афери "Тунел" Владимир Ерић још је у притвору у Шведској, потврдиле су шведске тужилачке власти за портал РТЦГ.

"Све информације о овом предмету су повјерљиве, али вам могу потврдити да је он још у притвору у Шведској", саопштила је порталу Стина Лундквист, виши јавни тужилац у Националном јавном тужилаштву Шведске. 

Она је то рекла у одговору на питању има ли помака у поступку екстрадиције Владимира Ерића. 

Ерић је по међународној потјерници, расписаној од НЦБ Интерпол Подгорица, ухапшен 13. октобра прошле године на аеродрому у Стокхолму док је покушавао да се укрца на лет за Београд

Министарство правде Црне Горе је 19. октобра 2023. године од Министарства правде Краљевине Шведске затражило изручење држављанина Републике Србије Ерића ради кривичног гоњења због кривичних дела криминално удруживање, тешка крађа и спречавање доказивања.

Како је раније саопштено, молба за изручење је послата и редовним путем и преко НЦБ Интерпола Подгорица.

По ранијем одговору Министарства правде Шведске, који је достављен овом порталу, пре него што тамошња Влада донесе одлуку о захтјеву за екстрадицију, мора се тражити мишљење од Канцеларије главног тужиоца.

"Ако лице чије је изручење затражено не пристане на изручење, Тужилаштво предаје предмет и своје мишљење Врховном суду, који испитује да ли постоје сметње за екстрадицију, сходно Закону о екстрадицији. Врховни суд затим предмет предаје Влади на коначну одлуку о екстрадицији", казали су раније из шведскоф министарства. 

У копању тунела испод Вишег суда у Подгорици, учествовали су, како је саопштила црногорска полиција, Вељко Марковић (32), Милан Марковић (53), Дејан Јовановић (30) и Владимир Ерић (32), сви држављани Србије. Осим Ерића, остали осумњичени још измичу органима правде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана