Осумњичен да је короном заразио пунца који је касније умро

Срна
Осумњичен да је короном заразио пунца који је касније умро

ВИРОВИТИЦА - Држављанин Хрватске осумњичен је да је вирусом корона заразио пунца који је касније преминуо у осјечкој болници.

 “Општинско државно тужилаштво у Вировитици је 29. јула 2022. донијело рјешење о провођењу истраге против држављанина Републике Хрватске (1980) због основа сумње да је починио тешко кривично дјела против здравља људи”, наводе из тужилаштва.

Истичу да постоји основана сумња да је осумњичени 42-годишњак од 13. до 19. новембра прошле године у Вировитици починио наведено кривично дјело знајући да му је дијагностификована акутна респираторна болест ковид-19.

Из тужилаштва су навели да му је Завод за јавно здравство одредио посебну мјеру за спречавање и сузбијање заразне болести у виду изолације на адреси пребивалишта.

“Основано се сумња да се окривљени 42-годишњак, пристајући угрозити здравље других укућана и свјестан лошег здравственог стања његовог пунац, није изоловао у једну просторију породичне куће већ се кретао по другим просторијама и био у непосредном контакту с пунцем којег је заразио вирусом Sars-Cov-2”, саопштено је из тужилаштва.

Додају да се усљед те заразе пунац заразио короном због чега је морао бити хоспитализован у КБЦ Осијек у гдје је преминуо 26. новембра 2021. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана