Осуђеници у Спужу затворили се у кухињу

Агенције
Осуђеници у Спужу затворили се у кухињу

Подгорица - Осуђеници павиљона “Ф” затвора у Спужу затворили су се у кухињу и најавили да ће почети штрајк глађу, ако им се не обрати директор затвора Миљан Перовић, преносе агенције.

Према изјавама више осуђеника, они су се на тај корак одлучили због најаве посланика СНП-а Александра Дамјановића да ће поднијети два амандмана на Закон о амнестији, којим се ослобађају од извршења 25 одсто казне затвора лица која су правоснажно осуђена за одређена кривична дјела.

Осуђеници најављују штрајк, јер сматрају да ће, ако прођу амандмани посланика Дамјановића, Закон о амнестији бити дискриминишући, зато што неће обухватати тешка убиства и тешка убиства у покушају.

Таквим законом, појаснили су, била би амнестирана лица која су у затвору због убиства, али им није суђено за тешко убиство.

Тако не би били амнестирани ни они који су ранили неког, а суђено им је за тешка убиства у покушају.

Одбор за политички систем, правосуђе и управу разматраће у четвртак, 18. јула, предложени закон о амнестији којим се ослобађају од извршења четвртине казне затвора особе које су правоснажно осуђене за одређена кривична дјела.

Дамјановић је раније рекао да је Приједлог закона иницијатива коју је потписало око 20.000 грађана и да се односи на амнестију која није провођена од 2010. године.

Он је навео да је интегрално прослиједио грађанску иницијативу у скупштинску процедуру и додао да ће на тај документ поднијети амандмане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана