Оштра реаговања на Џаферијево псовање посланика

Танјуг
Foto: Агенције

СКОПЉЕ- Аудио снимак на којем се чује како предсједник македонског парламента Таљат Џафери крајње непримјерено псује, виче и вријеђа посланике, наишао је на оштру осуду јавности, премијер Димитар Ковачевски није желио да га коментарише, а из најутицајније опозиционог ВМРО-ДПМНЕ су саопштили да је први човјек Собрања "примјер привитимизма" и траже његову оставку.

Скопски портал Слободни печат пише да је снимак направљен на јучерашњој пленарној сједници Собрања.

Опозиција каже да је овакво понашање предсједника Скупштине скандалозно и да због тога треба да поднесе оставку.

"Талат Џафери је примјер примитивизма и политичар који би требало да буде прошлост. Ово се више никада не смије поновити", саопштено је из ВМРО-ДПМНЕ након објављивања аудио снимка.

Скопски медији преносе, да је премијер Ковачевски током посјете Велесу на питање новинара о снимку рекао да не може да коментарише.

Снимак је, каже, чуо, али се не види ни ко ни са ким разговара, као ни да ли је забиљежен у парламенту.

Канцеларија предсједника парламента се још није огласила овим поводом.

И посланик Демократске партије Срба у Сјеверној Македонији Иван Стоилковски сматра да Џафери, послије овог снимка, треба да поднесе оставку.

"Нема другог послије оваквог примитивизма Талата Џаферија осим да поднесе оставку. Џафери, са свим својим примитивизмом у парламенту, недостојан је да га води и да буде посланик... За такав примитивизам, насиље, вулгарности нема мјеста ни у једном Собрању, бар не у македонском", рекао је Стоилковски, пренео је портал Мак-прес с.

Стоилковски каже да за такав простаклук нема оправдања па се поставља питање да ли овако понашање Џаферија подржавају коалициони партнери актуелне власти и да ли ће ово примитивно понашање предсједника парламента остати без осуде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана