Остојић поднио оставку, Милановић прихватио

Агенције
Остојић поднио оставку, Милановић прихватио

Загреб - Хрватски министар туризма Вељко Остојић поднио је оставку, а као разлог помиње се афера са земљиштем у Балама, преносе агенције.

- Након разговора с министром Вељком Остојићем, предсједник Владе Зоран Милановић прихватио је оставку министра туризма. Коалиција је поставила високе етичке стандарде за чланове Владе и од њих не мисли одступити. Очекујемо да ИДС предложи новог кандидата за министра туризма - саопштили су из Владе Хрватске.

Остојића медији повезују са продајом 11,5 хектара земљишта на подручју општине Бале.

Остојићева породица купила је 2004. године спорно земљиште за 860.000 куна, око 115,000 евра.

Убрзо послије тога земљишту јепромијењена намјена у грађевинско, па је цијена купљене парцеле скочила на 25,6 милиона куна, око 3,4 милиона евра.

Породица Митон из Истре, бивши власници земљишта, тврде да су се прије продаје земљишта и сами интересовали за градњу, али нису наишли на разумијевање.

На урбанизацији спорног земљишта наводно се почело радити тек након што је Остојић постао његов индиректни власник.

Чланови породице Митон дали су ових дана изјаву у ДОРХ-у. Тврде да су 2004. године земљиште продали Остојићевој породици, који је тада био члан Комисије Истарске жупаније задужен за туризам и рурални развој.

Иако је Остојић тврдио да није купио, ни продао а ни промијенио намјену тог земљишта у грађевинско на подручју општине Бале, његово име се налази на купопродајном уговору, мада не као директног купца, већ као гаранта који је потврдио идентитет двоје продаваца који су на потпис уговора код нотара дошле без личних карата.

Чланови породице Митон тврде и да им је Остојић лично донио новац, а посао је дормално обављен преко Остојићеве свастике Сандре Перић.

Остојић је током ове седмице неколико пута демантовао повезаност с продајом земљишта те одбацио било какву могућност да је на то уопште могао утицати.

Остојић тврди да није учествовао у подјели новца, него да су куповину земљишта и подјелу реализовале његова супруга и свастика - преносе хрватски медији.

Предсједништво ИДС-а данас би поподне на ванредној сједници у Пули требало да, према неслужбеним информацијама, расправља о изласку те странке из владајуће коалиције.

За данас послије подне, по завршетку сједнице Предсједништва ИДС-а заказана је ванредна конференција за новинаре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана