Остојић: Није питање да ли ће у Хрватској пасти крв, већ када!

Срна
Остојић: Није питање да ли ће у Хрватској пасти крв, већ када!

Загреб - Заступник СДП-а у Хрватском сабору упозорава на раст екстремизма и фашистичке скупове, те оцјењује да је само питање времена "када ће пасти крв", за шта ће бити крива садашња власт у Хрватској.

"Не можемо чекати да неко буде убијен да би власт реаговала. Даје се порука /екстремистима/: жИдите, радите шта год желитеж", наводи Остојић.


Он оптужује хрватску власт да "толерише насилнике и фашисте", који имају своје телевизијске емисије и портале, "а њихова ријеч завршава као палица у нечијим рукама".

Остојић је побројао само неке од инцидената који су се догодили у посљедње вријеме - од напада на "Супер супер", фото-монтаже потпредсједника Сабора Миланке Опачић са наводним "четничким обиљежјима", профашистичког окупљања црнокошуљаша, напада на азиланте и друге.

"Министар иностраних послова Давор Штир направио је радикалан заокрет у спољној политици на подручју људских права. Направио је то без знања грађана и нарушио консензус који је постао у Хрватској о људским правима", каже Остојић, а преносе хрватски медији.

ХДЗ, "Мост" и десница покушавају да укину право жене да одлучује о властитом тијелу, напомиње Остојић и позива грађане да подигну свој глас и кажу у каквој држави желе да живе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана