Остојић: Не узимамо отиске избјеглицама јер их то плаши

Агенције
Остојић: Не узимамо отиске избјеглицама јер их то плаши

Хрватски министар унутрашњих послова Ранко Остојић рекао је да се од избјеглица које кроче на територију Хрватске не узимају отисци прстију "јер их то плаши".

Остојић је јутрос дочекао сваки аутобус са избјеглицама из Товарника и обратио им се умирујућим ријечима, преноси 24sata.hr.

Према посљедњим информацијама, на граничном прелазу између Шида и Товарника улазак у Хрватску чека неколико стотина избјеглица.

По њих долазе аутобуси, превозе их у нови прихватни центар у Опатовцу гдје их региструју без узимања отисака прстију и, кад дођу на ред, одвозе се даље према граничним прелазима с Мађарском и Словенијом.

"Ако било ко буде тражио азил у Хрватској, он ће га овдје и добити", поручио је Остојић.

Ноћас је око 1.000 избјеглица пјешице прешло границу Терезино поље у Вировитичко-подравској жупанији.

Они су у двадесетак аутобуса превезени недалеко од границе, хрватска полиција их је испратила пјешице према граници, а на средини моста преузела их је мађарска полиција.

Иначе, од почетка избјегличког таласа, људи који бјеже са Блиског истока покушавају да спољне границе Европске уније пређу илегално, како не би остављали отиске својих прстију и друге податке, док не стигну у жељену земљу западне Европе.

Услијед илегалних прелазака српско-мађарске границе, Мађарска је подигла ограду од бодљикаве жице дуж цијеле границе са Србијом, а почела је да је гради и на граници са Хрватском.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана