Оставила дјецу у ауту на сунцу па напала хитну и полицију

ГС
Foto: Илустрација

Задарска полиција објавила је да је имала интервенцију у понедјељак послијеподне на паркиралишту једног трговачког центра, након што су грађани дојавили да су дјеца остављена у ауту по великој врућини. Одмах су изашли на терен.

"Дјецу су у ауту чешких регистрација примијетили грађани, позвали су полицију и Хитну. Ауто је био откључан и унутра је било двоје дјеце, од којих је једно спавало, док су родитељи били у трговини. Дјеци је одмах пружена помоћ и утврђено је да су доброг здравственог стања. На ауту су била дјеломично отворена стакла и откључана врата која је старије дијете затворило јер је ометало паркирање других возила", објавила је полиција и још једанпут упозорила родитеље да не остављају дјецу саму у затвореним аутомобилима јер посљедице могу бити трагичне.

Умјесто да се захвали, мајка је вријеђала

Порталу 24сата.хр јавила се грађанка која тврди како је била тамо сат времена и да је ситуација била прилично драматична.

"У ауту је било двоје дјеце, једно је имало око пет година, друго око двије године. Човјек их је примијетио кад је ишао до свог аута. Старији дјечак је покушао пробудити млађег брата који је изгледао као да је у тешком стању. Тај човјек који их је видио је одмах отворио врата" прича она.

"Хитно дођите на паркиралиште, хитно - викао је на мобител и срећом, Хитна је стигла за пар минута. Видјела сам да помажу дјетету у колима Хитне. Да тај човјек није наишао, мислим да дијете не би преживјело! Рекла сам му: 'Ви сте му спасили живот'. Одмах након тога дошла је полиција", каже грађанка и додаје како ни након четрдесет минута није било родитеља.

"Људи су се окупили, сви су се чудили гдје су мама и тата. Прошло је 45 минута. Тада их је тај човјек који је спасио дјецу отишао у трговину потражити. Потом је коначно дошао отац дјетета. Почео је урлати на старијег дјечака који је шокиран сједио у Хитној. Сестра из Хитне рекла му је да дјечак није ништа крив и да их је звао господин који их је примијетио саме у ауту", наводи она.

"Тад је дошла и мајка, тврдила је да су оставили отворен прозор и да је једно дијете спавало. Чула сам како јој говоре да су дијете једва спасили. Знате што им је она рекла на то? 'Fuck off'!, умјесто да се захвали! Сви су остали затечени", рекла је грађанка која се задесила на истом мјесту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана