Ослобођен вођа нарко-клана Драган Тошић

Агенције
Ослобођен вођа нарко-клана Драган Тошић

Љубљана - Суд у Љубљани прогласио је невиним Драгана Тошића, осумњиченог вођу међународне организације за кријумчарење дроге, и осудио четворицу од 17 оптужених за припадање овом нарко-клану, преносе агенције.

Сва четворица оптужених, који су сматрани обичним извршиоцима крминалне организације, осуђени су на појединачне казне од четири до десет година затвора.

Суд сматра да је већи дио доказа у Србији и Словенији прикупљен прислушкивањем на незаконит начин, преносе словеначки медији.

Тужилаштво је затражило различите пресуде за оптужене - 19 година и десет мјесеци затвора за Тошића, који је ухапшен у оквиру операције “Балкански ратник”, 15 до 17 година за његове најближе сараднике и двије до пет година за осумњичене извршиоце овог картела.

Оптужница против нарко-клана се већим дијелом заснивала на свједочењу отпадника ове организације Франческа Патрелија, који је тврдио да му је један од оптужених продао 450 килограма кокаина од 2007. до 2008. године.

Оптужница је подигнута у мају 2010. године, након што је српска полиција у сарадњи са америчким колегама у октобру 2009. године у Уругвају заплијенила 2.170 килограма кокаина.

Послије те акције оптужен је и најтраженији нарко-дилер у Србији Дарко Шарић, који је у бјекству.

Суђење је било једно од најпраћенијих у словеначкој јавности, а за годину и по дана представљен је низ доказа, већином аудио-снимака добијених прислушкивањем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана