Осјечки одборник прозива Главаша и његовог сина због пријетњи

Агенције
Осјечки одборник прозива Главаша и његовог сина због пријетњи

Осијек - Осјечки градски одборник Хрватских лабуриста Јарослав Пецник прослиједио је данас колегама допис у којем упозорава на кршење Декларације о поштовању и заштити достојанства грађана Осијека, прозивајући Бранимира Главаша за пријетње и застрашивања свједока, који су свједочили у поступку против њега за ратни злочин.

Пецник се на сједници Градског вијећа обратио члановима ХДССБ, странке коју је Главаш основао, а која је и иницирала усвајање ове декларације.

Као примјере кршења тог документа навео је пријетње и застрашивања упућене свједоцима у судском процесу, који се против Главаша водио за ратни злочин против српских цивила у Осијеку 1991. године.

Он је подсјетио да је Главаш те пријетње и застрашивања објавио на својој Фацебоок страници, коју уређује његов син Филип, градски одборник из ХДССБ.

Пецник је као примјер навео и увреде које је на тој страници Главаш недавно упутио и саборском заступнику СДСС Милораду Пуповцу.

Кршење Декларације је, наводи даље Пецник, и недавни дочек Главаша на осјечком Тргу слободе, са којег је Главаш, како је оцијенио, упутио "опасне пријетње које призивају обрачуне", преноси агенција Хина.

Он такође упозорава да је ријеч о "пузећој фашизацији средине и друштва у цјелини", а да на такву опасну вербалну агресију у Хрватској готово нико не реагује.

Пецнику је одговорио Филип Главаш, који је допис назвао памфлетом у којем га, тврди, лажно оптужује за нешто за шта није одговоран.

Најавио је и да ће га тужити за клевету, као и да ће Пецник свој проблем с Бранимиром Главашем моћи ускоро да ријеши у Градској скупштини, у којој ће се он ускоро појавити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана