Осијек: Експлозије у пунионици плина

Танјуг
Осијек: Експлозије у пунионици плина

Осијек - У пожару у једној пунионици плина код Осијека прошле ноћи догодило се више снажних детонација пуних плинских боца, али није било повређених.

У пожару у пунионици плина компаније "Crodux plin" изгоријело је око 300 плинских боца за кућну употребу, претакалиште плина и терминал, а било је и штета на гасоводу, саопштено је из ватрогасне службе.

Ватрогасци су дојаву о пожару примили рано јутрос, око три сата, а након интервенције пожар је угашен око 7 сати и 30 минута, пренијела је Хина.

Истрага пожара на једном дијелу терена у привредној зони Антуновац почела је данас, док ће на остатку почети када се за то створе безбједносни услови, наводи се у осјечко-барањској Полицијској управи.

Ватрогасци с три млаза расхлађују мјесто пожара и плинске боце, како би се смањио ризик од евентуалног поновног избијања пожара, изјавио је заповједник осјечке Јавне ватрогасне службе Борис

Бањан, који је додао да је могуће да операција бити настављена и сутра.

Бањан је рекао да би несрећа, а тиме и опасност по околна мјеста била далеко већа, да је пожар захватио надземне спремнике плина и њихове инсталације.

У пожару није било повређених особа, а током гашења био је обустављен околни друмски и жељезнички саобраћај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана