Оружје преко Балкана шверцовано за Хамас

Дневник
Оружје преко Балкана шверцовано за Хамас

Скопље - Оружје из Македоније и са подручја Косова преко Хрватске и Италије продаје се палестинском Хамасу, пише скопски „Дневник”, позивајући се на извјештаје израелских медија.

Ове информације су медијима у Израелу пренијели неименовани обавјештајни извори, након пљенидбе два контејнера са оружјем који су требало да буду утоварени на један египатски брод.

Ријеч је о електронским уређајима за навођење ракета, као и о тешком наоружању – ракетним бацачима, снајперским пушкама, митраљезима и великој количину муниције и експлозива.

Оружје је откривено прије двије седмице у луцу у Напуљу, пошто је италијанска полиција од израелских служби добила дојаву о сумњивом терету.

Из македонског МУП-а саопштено је да је Македонија активни учесник у глобалној борби против тероризма и потписник свих међународних конвенција којима се регулише ова проблематика.

- Уколико нека страна служба затражи од нас помоћ или ангажовање, ми ћемо помоћи. Конкретно, са израелским службама можемо рећи да имамо одличну сарадњу - речено је “Дневнику” у МУП-у.

Хамас је палестинска исламска организација, повезана са Муслиманским братством чији је прокламовани циљ уништење Израела и успостављање исламске теократије.

САД, ЕУ и доста других земаља сматрају је терористичком организацијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана