Орлови слијећу у По

Агенције
Орлови слијећу у По

Трст - Кошаркашка репрезентација Србије отпутовала је из Трста у француски град По, гдје је очекује други контролни турнир уочи Свјетског првенства у Шпанији.

Изабраници селектора Александра Ђорђевића учествоваће од 8. до 10. августа на турниру на којем ће им ривали, поред домаће репрезентације, бити и Грчка и Хрватска.

По повратку из Француске "орлове" очекује турнир Ачибадем дијамантске лиге у београдској "Комбанк арени" 16. и 17. августа. На турниру ће, поред кошаркашке репрезентације Србије, играти и селекције Турске, Порторика и Аргентине.

Првог дана, од 18 часова, састаће се Турска и Порторико, а од 20.30 Србија и Аргентина. Поражене екипе сљедећег дана одмјериће снаге од 18 часова, док је финале заказано за 20.30. Ови турнири послужиће изабраницима Александра Ђорђевића за припрему за Свјетско првенство у Шпанији од 31. августа до 14. септембра, на којем ће Србија играти у групи А са Шпанијом, Француском, Бразилом, Египтом и Ираном.

Из Кошаркашког савеза Србије саопштено је да повреда Милоша Теодосића коју је задобио на мечу са Италијом није теже природе. Теодосић је због те повреде морао да напусти терен три минута прије краја утакмице, а послије прегледа у Трсту установљено је да повреда чланка српског плејмејкера захтијева мировање од неколико дана. Организатор игре остаће са екипом и очекује се да ће, уз терапије и третмане медицинског тима репрезентације Србије, ускоро моћи да се врати тренинзима и припремним утакмицама.

Потврда да Теодосићева повреда није теже природе је одлична вијест за селектора репрезентације Србије Александра Ђорђевића, који у наредних неколико недеља неће моћи да рачуна на Немању Недовића. Млади плејмејкер се такође повриједио на турниру у Трсту и мораће да паузира барем три седмице због стрес фрактуре стопала. Ђорђевић је прије турнира у Трсту са списка репрезентације прецртао Огњена Кузмића, Дејана Кравића, Немању Дангубића и Владимира Лучића. Српски кошаркаши се тренутно спремају за Свјетско првенство у Шпанији, од 31. августа до 14. септембра. (Агенције)

Недовић на прегледима

Повријеђени бек Србије Немања Недовић мораће на додатне прегледе, рекао је доктор репрезентације Драган Радовановић. Недовић је повриједио стопало на пријатељској утакмици против БиХ, а доктор Радовановић је рекао да снимање магнетном резонанцом није могло да донесе дефинитивну дијагнозу.

- Снимање магнетном резонанцом није могло да донесе дефинитивну дијагнозу Недовићеве повреде. Због тога ћемо у наредних неколико дана обавити додатне прегледе и снимања, после чега ћемо моћи да дамо коначну процену - рекао је Радовановић.

Турнир у Поу

8. август:

Србија - Грчка (18 часова)

Француска - Хрватска (20.30)

9. август

Србија - Хрватска (16.30)

Француска - Грчка (19)

10. август

Грчка - Хрватска (18)

Француска - Србија (20.30)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана