Орканска бура руши стабла у Ријеци: Велики проблеми у саобраћају

ГС
Орканска бура руши стабла у Ријеци: Велики проблеми у саобраћају

РИЈЕКА - Олујни и оркански удари буре на ширем ријечком подручју данас су узроковали рушење стабала и грана, те оштећења аутомобила и мања оштећења кровова.

Према информацијама ватрогасаца, интервенисали су десетак пута, углавном због обезбјеђивања кровова и лимених површина. На Трсату се срушило стабло и оштетило аутомобил, те се препријечило преко улице, па су стабло морали уклонити ватрогасци. И на подручју комплекса Бенчић је дио ограде с градилишта бура нанијела на паркирани аутомобил, јављају локални портали.

Најјачи удар буре

Најјачи удар буре у недјељу на овом подручју забиљежен ја на Крчком мосту, и то 168 километара на час, сазнаје се од метеоролошке станице Ријека.

Бура изазива проблеме у промету на кварнерском подручју и у залеђу Ријеке. Тако је само за лична возила отворен аутопут Ријека-Загреб између Киковице и Делница, ријечка обилазница између Шкуриња и Ореховице те Јадранска магистрала између Новог Винодолског и Сења, као и Крчки мост.

У прекиду су трајектне линије од Брстове до Порозине на Цресу, те Лопара на Рабу и Валбиске на Крку. Не прометују ни катамарани између Новаље и Ријеке, те Малог Лошиња и Ријеке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана