Организатору црногорског Прајда пријете смрћу!

Телеграф.рс
Организатору црногорског Прајда пријете смрћу!

Подгорица - Организатор прве Параде поноса у Црној Гори – предсједник ЛГБТ Форума прогрес Здравко Цимбаљевић – добио је низ пријетећих порука, због чега је затражио од полиције да се уради процјена угрожености његове безбједности, преноси “Телеграф.рс”.

Цимбаљевић је казао да је на дан и послије одржавања геј поворке у Будви преко друштвене мреже “Фејсбук” примио око 100 пријетећих порука, међу којима има и оних у којима му се пријети смрћу.

- Више од 20 порука које сам примио преко “Фејсбука” су озбиљне пријетње. Преостале добијене поруке окарактерисао бих као лоше коментаре. Све сам, наравно, пријавио полицији – рекао је Цимбаљевић.

Он је додао да му није свеједно због озбиљних пријетњи које су му посљедњих дана упућене.

- Постоји извјестан страх, што је природно, јер међу примљеним порукама има и оних у којима ми пријете смрћу – казао је Цимбаљевић.

Прва геј поворка у Црној Гори, у којој је учествовало око 40 особа, завршила се неславним билансом – жестоким сукобом полиције и противника манифестације, што је резултовало привођењима, повредама и, на крају, евакуацијом бродовима учесника параде.

Црногорска полиција привела је 22 особе због ометања Параде поноса, а током манифестације лакше је повређено више лица.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана