Оптужница против бивших чланова Комисије за стамбена питања Владе Црне Горе

ГС
Оптужница против бивших чланова Комисије за стамбена питања Владе Црне Горе

ПОДГОРИЦА- Специјално државно тужилаштво подигло је оптужницу против 12 особа због сумње да су, као чланови Комисије за стамбена питања Владе Црне Горе, злоупотријебили службени положај и оштетили државни буџет за 2,6 милиона евра.

Бившим члановима ове комисије на терет се ставља да су, супротно одлуци о начину и критеријумима за рјешавање стамбених потреба функционера и без плана за рјешавање стамбених потреба и процјене стручне комисије Управе, одобрили и додијелили стамбене кредите за побољшање услова становања за 119 јавних функционера и запослених у државним и органима државне управе, у износима између 17,5 хиљада и 40 хиљада евра, те им тако прибавили корист, а буџету Црне Горе нанијели штету, у укупном износу од 2.604.740 евра.

Одлука о начину и критеријумима за рјешавање стамбених потреба функционера прописивала је да се рјешавање стамбених потреба остварује према плану који садржи износ средстава за додјелу кредита за побољшање услова становања. Одлука је прописивала да се кредит за ту намјену може додијелити у износу до 15.000 евра, а да се његова висина утврђује на основу обима радова које процјењује стручна комисија тадашње Управе за имовину.

У саопштењу, објављеном на сајту Специјалног државног тужилаштва, наводи се да се основано сумња да су лица  П.Б, Б.Ш, С.Н, С.В, И.Б, Д.М, Д.Ш, Д.С, О.Н, С.П, Ј.Р. и А.Ј. од 2016. до 2020. године, као чланови Комисије за стамбена питања, у саизвршилаштву учинили продужено кривично дјело злоупотреба службеног положаја, за које је прописана казна затвора од двије до 12 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана