Оптужни приједлог против начелника Борова

Срна
Оптужни приједлог против начелника Борова

ВУКОВАР - Вуковарска полиција саопштила је да је провела криминалистичко истраживање над четрдесеттрогодишњим мушкарцем због сумње да је на друштвеним мрежама објавио "непримјерен садржај поводом обиљежавања операције жОлуја" и да је против њега поднијела оптужни приједлог.

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта објавио је данас да је у питању начелник општине Борово Зоран Баћановић и да је хрватски премијер наложио хрватској полицији и тужилаштву да почну прогон зато што је објавио истину о злочиначком карактеру акције "Олуја".

Баћановић је 5. августа на дан када Хрватска слави прогон и страдање српског народа, на "Фејсбуку" објавио фотографију колоне прогнаних из Крајине са транспарентом "Олуја - злочин који још траје".

Из полиције су данас навели да је објавом таквог садржаја осумњичени прекршио два закона и да је због тога против њега поднијела оптужни приједлог.

О свему утврђеном, како је истакнуто, вуковарска полицијска управа поднијеће посебан извјештај надлежном државном тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана