Оптужени родитељи Tonija Цетинског

Aгенције
Оптужени родитељи Tonija Цетинског

Загреб - Против супружника Винке и Мирка Цетински, Драге Радоловића и двију компанија у петак је подигнута оптужница за злоупотребе у купопродаји некретнина којима су себи прибавили 90,5 милиона куна (11,7 милиона евра), оштетивши за тај износ компаније бизнисмена Данка Кончара.

Жупанијско државно тужилаштво у Пули терети окривљене за кривична дјела злоупотребе положаја и овлашћења, помагања у томе те за прање новца.

У саопштењу, којим је Државно тужилаштво (ДОРХ) информисало јавност о подизању оптужнице, не идентификују се ни оптужени ни оштећени, али су истарски медији закључили како је јасно да се ради о том случају, због којег је власник оштећене компаније "Кермас" Данко Кончар кривичне пријаве поднио још 2010. године.

Оптужницом, подигнутом након довршене истраге пред Жупанијским судом у Пули, оптужени се терете да су током 2007. и 2008. године на подручју Истре, како би се неосновано окористили приликом купопродаје пословних удјела у 32 трговачка друштва, одређивали, одобравали и наплаћивали веће цијене за пословне удјеле од њихове стварне вриједности. Тако су за себе прибавили, а на штету оштећеног трговачког друштва, противправну имовинску корист у укупном износу од 90.507.255,95 куна, наводи се у саопштењу.

Каже се како је оптужница подигнута против једне хрватске држављанке (67) и двојице хрватских држављана (52 и 67) те двије правне особе због једног кривичног дјела злоупотребе положаја и овлашћења, помагањем у истом и једног кривичног дјела прања новца на штету једног трговачког друштва.

Винка Цетински недавно је изгубила спор у којем је тврдила да ју је оклеветао пулски књиговођа Кристијан Пилат изјавом да је поткрадала Кончара. Винка и Мирко Цетински су родитељи познатог хрватског пјевача Тонија Цетинског.

Пријава

Привредник Данко Кончар је у септембру 2010. године због преваре и злоупотребе овлашћења кривично пријавио своју дугогодишњу сарадницу Винку Цетински, коју је овластио за послове куповине земљишта у Истри. Она је била директор његове фирме "Кермас улагања", а сарађивала је с Радоловићевом компанијом "Истра Бавариа" тако да је Радоловић по договору куповао некретнине за Кермас и уносио их у капитал као удјеле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана