Опраштали и вожњу у супротном смјеру

Агенције
Опраштали и вожњу у супротном смјеру

Загреб - Полицајце који су ухапшени у Хрватској у оквиру акције "Кукољ" Ускок сумњичи да су примали мито за опраштање разних саобраћајних прекршаја, али и удеса.

Окривљени полицајци су возачима опраштали прекорачења брзине, вожњу без возачке дозволе, вожњу неисправним или нерегистрованим возилом, вожњу у пијаном стању и у супротном смјеру...

Дубровачко-неретванска полиција ухапсила је у уторак 21 особу од којих 19 полицијских службеника под сумњом да у више наврата нису предузимали радње нужне за покретање прекршајног поступка, пренијела је агенција Хина.

Тиме су, објавио је Ускок, на штету државног буџета починиоцима прекршаја прибавили имовинску корист, за шта су неки од окривљених заузврат примили мито.

Ускок је против 21 осумњичене особе покренуо истрагу, теретећи их да су прошле године од августа до фебруара ове године злоупотребљавали службени положај и овлашћења, примали или давали мито, фалсификовали исправе и подстицали на та кривична дјела.

Начелник дубровачке полиције Тонци Радибратовић изјавио је јуче да

су том акцијом показали снагу и одлучност у борби против свих облика криминалитета без обзира од куда и од кога они долазили, па чак и када се ради о њиховим полицијским службеницима.

Казао је и да је 19 ухапшених полицајаца "удаљено из службе".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана