Олујно невријеме у Далмацији: Искакали шахтови, падала стабла, нестајало струје ФОТО

Aгенције
Олујно невријеме у Далмацији: Искакали шахтови, падала стабла, нестајало струје ФОТО

Сплит - Јака киша праћена олујним југом синоћ је захватила сплитско подручје те су због велике количине падалина искочили шахтови на 20-ак мјеста у Сплиту, након чега се вода излијевала на саобраћајнице узрокујући повремене застоје и гужву у саобраћају, јавиле су агенције.

Невријеме је трајало више од сат времена те је у том периоду отклазала и сигнализација на више семафора у Сплиту, а у неким дијеловима града електричари су превентивно краткотрајно искључивали струју како не би због водених наплава дошло до струјних удара.

На неколико мјеста у Сплиту оштећени су електрични стубови, а вјетар је ишчупао и више стабала оборивши их на тло.

Сплитски ватрогасци и радници задужени за одржавање путева синоћ су по примању дојава интервенисали на више мјеста у Сплиту, покушавајући санирати водене наплавине са саобраћајница те оклонити потешкоће настале искакањем шахтова.
Осим Сплита, невријеме је захватило и друга подручја Сплитско-далматинске жупаније.

На дијелу острва Хвара између Дола и Старог Града синоћ је нестало струје, а на терен су изашли радници Хрватске електропривреде настојећи уклонити квар на електричној мрежи.


На подручју Имотског невријеме је оштетило неколико електричних стубова, а на солинском подручју је оштећено једно возило након што је улетјело у отвор од шахта који је искочио.

Невремена је било и у Задарској жупанији.

Касно јуче послијеподне на више мјеста у граду Задру и околини оркански вјетар и киша рушили су стабла борова која су препријечила путеве.

Из задарске Јавне ватрогасне службе сазнаје се како није било интервенција због поплава, али су ватрогасци уклањали стабла са саобраћајница на више мјеста - у близини новог универзитетског кампуса, основне школе Бартола Кашића те у ували Брегдети.

Орканско југо срушило је и један димњак у самом центру града.

Ватрогасци су интервенисали и на путу Биоград-Бенковац, гдје је пало стабло, као и код цркве Св. Филипа и Јакова те у улици Фрање Туђмана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана