Олујно невријеме на сјеверу Хрватске, ватрогасци уклањали стабла

ГС
Олујно невријеме на сјеверу Хрватске, ватрогасци уклањали стабла

Олујно невријеме које је у понедјељак навече осим Крапинско-загорске жупаније захватило и подручје Загребачке жупаније, проузроковало је велике штете на кровиштима и пољопривредним културама, а на санацији штете ангажовано је 90 ватрогасаца.

Невријеме праћено кишом, градом и вјетром највише је погодило општине Бедековчина, Познановец, Горња Стубица и Марија Бистрица.

Осим штете на кровиштима и пољопривредним културама, невријеме је изазвало прекид саобраћаја, с обзиром на то да су на путеве падали стабла и грање, саопштили су у уторак из Хрватске ватрогасне заједнице. На 15 техничких интервенција било је ангажовано око 55 ватрогасаца с 15 ватрогасних возила.

"На интервенцијама су биле ангажоване све ватрогасне јединице са подручја Бедековчине и Загорска јавна ватрогасна јединица", рекао је жупанијски ватрогасни командир Маријан Ловренчић. Ватрогасци су радили на уклањању стабла и грања, на чишћењу саобраћајница од наноса блата, санацији дијелова кровишта те испумпавању подрумских и кућних простора.

У Загребачкој је жупанији забиљежено 12 техничких ватрогасних интервенција на којима је било ангажовано око 35 ватрогасаца, који су такође радили на уклањању стабала и грања на саобраћајницама и јавним површинама те испумпавању поплављених објеката, пише Хина, преноси Индеx.хр.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана