Олујни вјетар у Хрватској, највише страдала Далмација

Агенције
Олујни вјетар у Хрватској, највише страдала Далмација

ЗАГРЕБ - У Далмацији су, због орканске буре, затворене саобраћајнице, острвљани су одсјечени од копна, а на путу Поседарје-Масленица преврнута су три шлепера, на које је налетио аутомобил.

На Пашком мосту јуче су измјерени удари вјетра од 217 километара на час, а на Светом Јури на Биокову 201 километар на час.

- Због вјетра нема отворених путева за теретна возила и аутобусе из смјера унутрашњости према Далмацији и обрнуто - саопштио је јутрос Хрватски аутоклуб (ХАК).

У прекиду су поједине трајектне, катамаранске и бродске линије.

Хрватска ватрогасна заједница саопштила је да су због невремена јуче имали више од 90 интервенција, а радило се углавном о уклањању стабала и грана те дијелова лимова и фасада са објеката у више хрватских жупанија.

Снажан вјетар откинуо је око 350 метара квадратних лименог крова у Загребу на Максимирској цести 284. Дијелови крова пали су на паркинг, те оштетили десетак аутомобила.

У Новом Загребу падали су и бетонски блокови са небодера.

У олујном невремену које је у уторак захватило Осјечко-барањску жупанију највише је страдало нашичко подручје, преноси ХРТ.

У десетак минута снажан вјетар и пијавица проузроковали су поприличну материјалну штету на крововима стамбених и градских објеката.

Олујни вјетар био је и индиректан кривац за изгубљен људски живот. Наиме, 63-годишњакиња је погинула док је на тавану покушавала да поправи порушене цријепове те је изгубила равнотежу и пала, потврдио је портпарол Полицијске управе осјечко-барањске Зоран Кон.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана