Окончане консултације у Црној Гори, Ђукановић би Абазовића већ данас могао прогласити мандатаром

ГС
Foto: Агенције

Консултације о новој успостави нове парламентарне већине у Црној Гори су окончане, а предсједник Мило Ђукановић би по некима већ данас могао објавити име новог мандатара за састав владе.

 Ако се то не деси данас, требало би до краје ове или најкасније почетком наредне седмице, доносе подгоричке Вијести. Као извјестан нови премијер наводи се лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић.Ђукановић, који је до синоћ боравио у дводневној посјети Грчкој, рекао је за ТВЦГ да је стекао утисак да постоји висок степен подударности о томе шта сад треба радити у Црној Гори, а то је, према његовим ријечима - брзо формирати владу која ће бити утемељена у јасној парламентарни већини.

Упитан да ли се прије доласка у Атину састао с вицепремијером и лидером Грађанског покрета УРА Дританом Абазовићем, и да ли му је он прихватљив за мандатара, Ђукановић је одговорио да је улога шефа државе да након сазнања о постојању парламентарне већине, њеном представнику да мандат за састав владе.

Он је навео да је данас прилика да чује извјештај о консултацијама које су обавили потенцијални конституенти нове власти."Након тога би на ред дошла иницијатива предсједника државе. Искрено, надам се да је у мом одсуству обављен први круг консултација и надам се да постоји разумијевање...", истакао је Ђукановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана