Огласили се званичници и одговорили да ли је заиста била у питању ајкула код Херцег Новог

ГС
Foto: Илустрација

ХЕРЦЕГ НОВИ - Званичници из Херцег Новог огласили су се након бројних спекулација да је у Мељинама претходних дана уснимљена ајкула.

 

Мрежама, али и у медијима, кружио је снимак једне туристкиње, а тврдило се да је у Јадрану уснимљена ајкула пешикан. Међутим, како објашњавају надлежни, уопште није ријеч о опасном морском предатору.

- Наиме, ради се о једном од многих снимака који су настали 21. јуна ове године, када је у акваторијум наше марине дошао риједак гост. Ради се о риби званој Лампуга, која је пелагијска риба - навели су из Општине Херцег Нови.

Иако је ријеч о риби која живи у цијелом Јадрану, у питању је веома ријетка риба.

- Има издужено тијело спљоштено на боковима и прекривено ситним љускама. Она је изузетан пливач и по природи грабљивица, али апсолутно безопасна по људе. Храни се искључиво ситном плавом рибом која плива по површини што се може видјети на свим снимцима који су тада настали - прије мјесец и по дана - наводе званичници.

Како истичу, на општу радост свих присутних туриста и мјештана, овај примерак Лампуге се у заливу задржао око пола сата.

- Све вријеме је пливала по површини ловећи ситнију рибу. Њено присуство пријављено је Институту за биологију мора, који прати кретање и миграције свих ријетких врста које пјосете наш прелијепи залив - наводе из комплекса Лазуре, преноси Телеграф

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана