Oдржана литија у Тивту, Амфилохије позвао на укидање закона

Срна
Oдржана литија у Тивту, Амфилохије позвао на укидање закона

ПОДГОРИЦА - Митрополит црногорско-приморски Амфилохије предводио је литију која је вечерас завршена у Тивту, уочи које су организатори позвали грађане да се придржавају мјера за сузбијање корона вируса и користе маске које су дијељене испред цркве и да буду у групама мањим од 200 особа.

Митрополија црногорско приморска саопштила је на почетку литије да “иако је примјетно појачано присуство полиције, полиција упркос благовременој пријави, не обезбјеђује саобраћај на улицама којима се крсни ход креће”.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поново је током бесједе послије литије у Тивту позвао на укидање спорног Закона о слободи вјероисповијести, преносе подгоричке Вијести.

“Ако власт хоће да и на изборима нешто уради, много им је паметније да дискриминаторски Закон о слободи вјероисповијести одмах сада укину”, поручио је Амфилохије.

Захвалио је црногорској опозицији што се борила против усвајања “антиевропског и антицивилизацијског Закона о слободи вероисповијести”, али и зато што је прихватила његов позив да не политизује литије.

Оцијенио је да су тврдње црногорског предсједника Мила Ђукановића да Српска црква наводно угрожава Црну Гору и њен пут у Европу, “безумне” и да он данас против сопственог народа примјењује политичку репресију попут оне коју је стари режим 1989. примјењивао против њега.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана