Одређен притвор за пет новосадских "макроа"

Танјуг
Одређен притвор за пет новосадских "макроа"

НОВИ САД - Више јавно тужилаштво у Новом Саду покренло је истрагу против пет осумњичених за сексуалну експлоатацију жена, који су прије два дана ухапшени у том граду.

Након саслушања осумњичених, на основу приједлога јавног тужилаштва, судија за претходни поступак Вишег суда у Новом Саду је свим осумњиченима одредио притвор до 30 дана због опасности од утицаја на свједоке, саопштило је новосадско Више јавно тужилаштву.

Истрага је покренута против М.Ђ, Е.Р. и Г.В. због сумње да су извршили кривично дјело трговина људима за које је запрећена казна од најмање пет година затвора, а против

З.Д. и П.К. за лакши облик истог дјела за које је запрећена казна од три до дванаест година.

Они се сумњиче да су злоупотребом тешких прилика врбовали, држали и експлоатисали ради проституције пет женских особа, ради пружања сексуалних услуга у једном клубу у Новом Саду.

У циљу заштите жртава сексуалне експлоатације, јавни тужилац је оштећеним женама рјешењем одредио статус посебно осјетљивог свједока.

"Више јавно тужилаштво у Новом Саду ће у складу са законом спровести истрагу, у оквиру које ће прикупити све доказе и предузети све потребне доказне радње ради доношења јавнотужилачке одлуке, о чему ће јавност бити благовремено обавештена", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана