Одложена изјава предсједника Општине Никшић, због наводног непримјереног геста

Танјуг
Одложена изјава предсједника Општине Никшић, због наводног непримјереног геста

ПОДГОРИЦА - Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић (Нова) данас није дао изјаву у тужилаштву због наводног непримјереног геста током интонирања химне Црне Горе на догађају у Никшићу почетком јула, већ ће то урадити у присуству адвоката 7. септембра.

Ковачевић је рекао да изјаву хоће да да у присуству адвоката, како би "струка са своје стране забиљежила како се све одвијало".

"Сви видимо да је у питању конструкција, на основу чега би сутра могли да гањају и прогањају сваког човјека који им се због нечега не би свидио. Нисам желио да ускратим ни адвокатској струци да у овом случају учествује и да то констатује за неке будуће уџебенике бешчашћа система у Црној Гори", казао је Ковачевић, пренео је портал РТЦГ.

Испред зграде тужилаштва окупио се велики број грађана, како би дали подршку Ковачевићу. Тужилац у овом случају је Дејан Ђоројевић. Ковачевић се терети за повреду угледа Црне Горе. Полиција је, наиме, реаговала због видео записа од 3. јула о обиљежавању 13 година рада ЈУ „Дневног центра за дјецу са сметњама у развоју и особе са инвалидитетом Никшић“, а медијис у тврдили да је Ковачевић за време интонирања црногорске химне наводно држао средњи прст.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана