Одборник у Вуковару ухапшен због напада на тројицу Срба

ГС
Foto: Илустрација

ЗАГРЕБ - Одборник у Градском вијећу Вуковара из реда суверениста, Немања Савановић, ухапшен је због сумње да је прошлог мјесеца учествовао у физичком нападу на три 18-годишња младића српске националности, пише хрватски портал Index.

Портал подсјећа да је вуковарска полиција саопштила у петак да сумњичи четири пунољетна младића и једног малољетника за физички напад на тројицу 18-годишњака.

Терете их за кривична дјела тешке тјелесне повреде и покушај тешке тјелесне повреде на штету тројице 18-годишњака.

Напад се догодио 13. новембра ове године у дворишту угоститељског објекта у Иванкову. Један од нападнутих 18-годишњака је теже повријеђен, а остала двојица лакше.

Општинско државно тужилаштво је четворици пунољетних нападача одредило забране приближавања на удаљеност мању од пет метара и забране успостављања или одржавања директне или индиректне везе с оштећеним 18-годишњацима, наводи се у полицијском саопштењу.

Један од нападача је Немања Савановић, одборник у Градском вијећу Града Вуковара, пише Индеx позивајући се на незваничне информације.

Да прича буде још занимљивија, наводе да је, управо због чињенице да је Савановић завршио у притвору, прошле сриједе је прекинута сједница вуковарског Градског вијећа.

Наиме, послије паузе, наводи портл, на сједницу се нису вратили одборници владајућих Домовинског покрета, Хрватских суверениста и Жељко Сабо будући да им је за изгласавање једне тачке недостајао глас Савановића који је због напада на младе Србе завршио у притвору.

Градско вијеће Вуковара има 19 чланова од којих Домовински покрет, Хрватски суверенисти и Независна листа Жељка Сабе имају 10 одборника, а опозицију чине одборници ХДЗ-а, СДС С-а, ХНС-а и ДСС-а

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана