Одбор без закључка о Снимку

Taнјуг
Одбор без закључка о Снимку

Подгорица - Чланови анкетног одбора Скупштине Црне Горе за расвјетљавање афере "Снимак" нису успјели да се сагласе да ли је било политичких злоупотреба при запошљавању.

Данас је Анкетни одбор донио само технички извјештај о том случају.

Афера "Снимак" у вези је са објављивањем аудио снимака са сједница органа Демократске партије социјхалиста (ДПС) на којима је наводно говорено о употреби државних ресурса у страначке сврхе, односно запошљавању по партијској припадности уочи прошлогодишњих парламентарних избора.

Тим поводом формиран је и скупштински Анкетни одбор, који је саслушао више државних и функционере ДПС-а, међу којима и премијера Црне Горе и лидера ДПС-а Мила Ђукановића, а сви они су негирали наводе да је било приликом запошљавања било фаворизавања чланова те партије.

Анкетни одбор данас није постигао сагласност да ли током рада тог тијела утврђено да ли је било злоупотреба током запошљавања, због чега је парламенту упућен само технички извјештај.

Предсједник Одбора Коча Павловић из опозиционог Демократског фронта казао да је рад тог тијела показао да у Црној Гори постоје политичке злоутребе и оптужио странке владајуће коалиције да су на све начине минирале рад Одбора, пошто нису показале ни минимум жеље да се афера "Снимак" истражи до краја.

Он је најавио да ће, уколико Скупштина Црне Горе усвоји технички извјештај, услиједити адекватна политичка реакција Демократског фронта.

Представник ДПС-а у Анкетном одбору Милутин Симовић казао је да је рад тог тијела показао да није било злоупотреба и дискриминације по партијском основу приликом запошљавања.

Замјеник врховног државног тужиоца Црне Горе Веселин Вучковић саопштио је раније да је покренут и истражни поступак у вези афере "Снимак", додајући да испитивање тог случаја неће трајати у недоглед.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана