Одбјегли банкар био хрватски Робин Худ?! Његови суграђани у Врлици кажу да је Срђан био легенда

Слободна Далмација
Одбјегли банкар био хрватски Робин Худ?! Његови суграђани у Врлици кажу да је Срђан био легенда

ВРЛИКА – " Људи, оставио је Срђан нешто пара, оћете шта пит?" - негдје иза поднева мртав-озбиљан питао је млади шанкер госте једног од три врличка кафића, сва три смјештена на скромној главној улици, пише Слободна Далмација.

Нимало изненађени гости климају главом. Већина столова у кафићу је заузета осим једног покрај врата, испод пикада. Њега чува плочица са угравираним натписом “резервирано”. За кога? За Серђу.

" То је његов стол и зна се да он ту сиди. Сваки дан. Увик је то за њега било резервирано. Свако јутро ту је пио каву..." говори шанкер, а оно што је занимљиво јест да су Врличани врло лако о Серђи почели причати у прошлом времену. Кажу како вјерују да ће се вратити, али несвјесне језичне одлуке их демантирају.

Некадашњи 59-годишњи управник банке, Срђан Ђаковић, за којим се преко границе трага због мањка од наводних 11,5 милијуна куна, добио је надимак Робин Худ.

Он је новац узео из пословнице ОТП банке у центру Врлике и потом је нестао. 

О најјомиљенијем бјегунцу након бика Џерија има доста прича.

" Мени је мака минус с рачуна, ево и њему исто. А и њој тамо - показује шанкер на људе о којима говори, а они потврдно, са сјетом у очима, климају главом.

"А није то триба направит. Ништа од тога није добио, само је себи мога проблем створит. Нисмо ни род! Него ето, мени је ћаћа иша с њин у лов и споменио му тај минус и... он је то ријешио. Робин Худ. Узима је од богатих и дава сиромашнима. То је наш Серђо " поносно говори младић.

" Био је легенда. Увик је био за екипу. Оставио је по кафићима паре да људи пију...

Одговори једна од ријетких дјевојки у кафићу:

" Има ту дословно за два живота. И река је да ништа осим алкохола не смимо наручиват. Био је ту свако јутро. Послат ће нан разгледницу, сто посто. Он је за нас легенда и даље."

Многе Врличанке ће рећи, наравно анонимно, да је Срки био заводник, па чак и отров за жене. А оне које нису "падале" на његове освајачке способности кажу како је био женскарош и "млатимудан".

"Сви знају да је живио изнад својих могућности. Имао је недавно проблема с полицијом јер се закачио тијеком лова, потукао се с неким. Помагао је он другима, али је првенствено гледао себе. Ишло се на вечере по ресторанима у Сплиту, Шибенику, Сињу, био је фрајер, частило се. Прошли је тједан преписао Мерцедес на сина, значи да се већ припремао за одлазак", каже један Врличанин.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана