Одбијени приговори Лекићевог штаба

Агенције
Одбијени приговори Лекићевог штаба

Подгорица - Општинске изборне комисије, у већини црногорских градова, одбиле су као неосноване готово све приговоре Изборног штаба Миодрага Лекића, док ће у Подгорици избори бити поновљени на бирачким мјестима у Диноши и Скораћу.

Сви приговори на рад бирачких одбора одбијени су у Никшићу, Бијелом Пољу, Цетињу, Рожајама, Херцег Новом, Беранама, Улцињу, Бару, Мојковцу, Даниловграду, уз констатацију да су представници Лекићевог штаба потписивали записнике са бирачких мјеста.

По један приговор Изборног штаба Лекића прихваћен је у Тивту и Колашину.

Лекићев Изборни штаб раније је поднио приговоре општинским изборним комисијама на резултате предсједничких избора у Црној Гори због, како је саопштено, бројних злоупотреба на изборима. Након што су општинске изборне комисије одбиле готово све примједбе, сада тече нови рок за незадовољне бираче и кандидате за предсједника, који могу поднијети приговоре Државној изборном комисији (ДИК). ДИК, по Закону мора одлучити о приговорима у року од 24 часа по њиховом пријему, односно до понедјељка, 15. априла, у 20 часова.

У Црној Гори и даље траје политичка криза послије предсједничких избора на којима је, према прелиминарним резултатима ДИК-а, побиједио предсједнички кандидат ДПС-а и актуелни шеф државе Филип Вујановић, док Изборни штаб Лекића оспорава те резултате и тражи поновно пребројавање гласачких листића.

Опозициони Демократски фронт, чији је Лекић лидер, поручио је да ће до даљег бојкотовати рад црногорског парламента и најавио протесте, поводом резултата предсједничких избора.

Црногорски премијер и лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић изјавио је да се не плаши најављених протеста опозиције због резултата предсједничких избора и додао да у институцијама система треба отклонити сумње у регуларност гласања.

Пријаве

Мрежа за афирмацију невладиног сектора (МАНС) поднијела је у петак државном тужиоцу Црне Горе кривичне пријаве против 22 државна и локална функционера владајуће Демократске партије социјалиста због сумње да су злоупотријебили службени положај и незаконито користили државне ресурсе да би утицали на изборну вољу грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана