Од сутра гашење ватре на Евији помаже и хеликоптерска српска јединица

Срна
Од сутра гашење ватре на Евији помаже и хеликоптерска српска јединица

БЕОГРАД - Српски ватрогасци-спасиоци настављају да помажу грчким колегама у гашењу пожара на острву Евија у Грчкој, а од сутра ће им се придрижити и хеликоптерска јединица Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије.

Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП Србије, њих 37, као и 14 возила ангажованих на гашењу пожара на острву Евија у Грчкој придружили су се грким колегама у надљудским напорима да савладају ватрену стихију.

Српски ватрогасци-спасиоци, у сарадњи са Цивилном заштитом Грчке, током данашњег дана били су ангажовани на пресијецању шумског пожара на сјеверном дијелу Евије, селу Авгари, у чему је учествовало 35 припадника Сектора за ванредне ситуације са три ауто-цистерне и 10 теренских возила.

У току дана, на острво Евија слетјела је и Хеликоптерска јединца МУП-а Србије, која ће се од сутра, са 14 припадника и три хеликоптера укључити из ваздуха у савладавање ватрене стихије, саопштено је из МУП-а Србије.

Србија је у Грчку упутила и медицински тим са три љекара, медицинским техничарем и санитетским возилом.

Ватрогасци-спасиоци и припадници Хеликоптерске јединице, након ангажовања у гашењу пожара у Србији и Сјеверној Македонији, по наређењу предсједника Србије Александра Вучића дошли су прије пар дана на Евију како би братском грчком народу помогли да се избори са ватреном стихијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана