Од поноћи 16 полицијских пунктова на излазу из Загреба

Срна
Од поноћи 16 полицијских пунктова на излазу из Загреба

ЗАГРЕБ - Тачно у поноћ на снагу ступа одлука Националног штаба о забрани напуштања становника жупаније без пропуснице, што се не односи на Загреб и Загребачку жупанију, али ће полиција на излазу из Загреба поставити контролне пунктове на 16 локација, од којих ће један бити на наплатној станици Лучко.

Начелник Полицијске управе загребачке Марко Рашић рекао је да полиција од првог дана када је проглашена пандемија даје велики допринос у борби против вируса корона тако што досљедно спроводи све одлуке Националног штаба цивилне заштите.

“Сходно томе у поноћ, ступа на снагу одлука Националног штаба у вези са забраном напуштања мјеста пребивалишта, односно сталног боравка и ми смо сходно томе направили темељне припреме”, изјавио је Рашић за РТЛ.

Он је подсјетио да они који немају преку потребу најбоље је да остану у свом мјесту пребивалишта.

Грађани које живе на граници жупанија или имају неку другу специФичну ситуацију морају се обратити жупанијском штабу гдје имају пребивалиште”, додао је Рашић.

Полиција ће, најавио је он, контролисати и аутобусе и возове. Они који немају пропусницу мораће се вратити у своје мјесто пребивалишта, а биће конролисани аеродроми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана