Од данас блаже епидемиолошке мјере у Хрватској

Срна
Foto: index.hr

ЗАГРЕБ - У Хрватској су од данас на снази блаже епидемиолошке мјере.

Почињу да раде кафићи, јер могу да продају пића и напитке "за ван".

Моћи ће да раде и теретане, фитнес центри и школе страних језика, дјечије играонице и радионице, аутомат клубови, казина и кладионице.

Попуштање мјера пропраћено је прецизним епидемиолошким оквиром, па се тако особе које преузимају храну и напитке не смију задржавати на терасама кафића или испред њих.

Није допуштен ни улазак у кафиће, а особе које чекају испоруку морају да одржавају растојање од два метра и да користе маске, а на објекте треба да буду стављена обавјештења о епидемиолошким мјерама.

У теретанама и фитнес центрима на 20 метара квадратних смије да буде једна особа, а власник о томе мора истаћи обавјештење на улазу.

Школе страних језика треба да ограниче број полазника по групама како би се могао одржавати размак од најмање два метра између полазника, уз обавезно кориштење маски.

На основу захтјева жупанијских штабова цивилне заштите Истарске и Приморско-горанске жупаније, отварање казина, аутомат клубова и кладионица у тим жупанијама одгођено је за седам дана, преноси Хина.

За аутомат клубове, казина и кладионице важе епидемиолошке мјере као и за трговине, у зависности од величине, па се мора водити рачуна о броју особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана