Очуху 17 година робије због силовања и обљубе

ГС
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА - Мушкарац, чији идентитет је познат редакцији „Дана“, осуђен је на 17 година робије због обљубе и силовања малољетнице.

Према сазнањима овог црногорског медија, осуђени је очух те дјевојчице. 

Пресуда му је изречена 12. јула у Вишем суду у Подгорици. 

Он је проглашен кривим за кривична дјела обљуба злоупотребом положаја у продуженом трајању и силовање.

Изрицањем пресуде њему је продужен притвор, а на ту одлуку жалбу је уложио његов бранилац.

Окривљеном је притвор продужен због опасности од бјекства и зато што постоје тешке околности које дјелу дају карактер посебно тешког дјела због начина извршења и настале послједице

Али Апелациони суд је касније донио одлуку којом је жалба одбијена.

Из тог суда је саопштено да је та жалба одбијена као неоснована.

- Наведеним рјешењем Вишег суда у Подгорици окривљеном је продужен притвор након изрицања пресуде Вишег суда у Подгорици К.бр. 138/20 од 12.7.2023. године, којом је оглашен кривим због извршења продуженог кривичног дјела обљуба злоупотребом положаја из члана 207 став 3 у вези става 2 у вези члана 49 Кривичног законика Црне Горе и једног кривичног дјела силовање из члана 204 став 5 у вези става 2 Кривичног законика Црне Горе и осуђен на јединствену казну затвора у трајању од 17 година - пише у одлуци Апелационог суда.

Притвор окривљеном је продужен због постојања околности које указују на опасност од бјекства окривљеног за случај да се нађе на слободи и јер је неправоснажном пресудом проглашен кривим за кривично дјело за које се по закону може изрећи казна затвора од 10 година или тежа казна, наводи се у одлуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана