Објављени нови детаљи о паду авиона: Летјелица се срушила 20 минута након полијетања

ГС
Објављени нови детаљи о паду авиона: Летјелица се срушила 20 минута након полијетања

Керестинец - Објављени су нови детаљи у вези са падом спортског авиона у суботу у шуми јужно од Керестинца, у Хрватској, у којем је погинула једна особа, а повријеђена четири путника.

Хрватска полиција је издала је саопштење о паду авиона.

"Дана 25. маја око 15.51 примљена је дојава о паду малог авиона на подручју Лучког. Одмах по пријему, полицијски службеници су заједно са осталим службама изашли на терен и започели потрагу.

Службеник полиције први је стигао до загребачких жртава, што је такође потврдило тачност пријаве. На месту инцидента, у Ступничко-обрешкој шуми, повређенима је указана лекарска помоћ и констатовано је да је у паду авиона једна особа преминула.

Наиме, авионом 'Цесна' мађарских регистарских ознака управљао је 27-годишњак, а из још неутврђених разлога, авион се срушио око 20 минута након полетања.

Поред пилота, у авиону су биле још четири особе, погинули 30-годишњак, два мушкарца од 39 и 22 године и жена од 68 година. Повријеђенима је лекарска помоћ пружена у здравственим установама на подручју Загреба," описала је полиција у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана