Објављени детаљи масакра у Загребу: Пронађена беба припадала убици

index.hr
Објављени детаљи масакра у Загребу: Пронађена беба припадала убици

Загреб - У Новом Загребу, у кући у Цимермановој улици, у насељу Кајзерица, синоћ се нешто прије 21:30 част догодило шестероструко убитво. Убијено је шест особа. Преживјела је само двомјесечна беба која није повријеђена, дознало се од полиције. Међу убијенима су двојица мушкараца, три жене и десетогодишње дијете. Убица се дао у бијег те је у 4 сата ујутро потврђено да је починио самоубиство.

Полиција је данас на прес конференцији  открила детаље о убици, али и о жртвама. Убица је рођен у Вуковару 1983. године. Има 36 година и зове се Игор Нађ. Са једном од жртава имао је бебу која је рођена крајем маја и која у масакру није убијена.

Убио двије сестре, родитеље и дјечака

Како дознаје Index, убијена је 34-годишња Маја Роги Тојагић-Ђан с којом је убица био у вези и имао двомјесечну бебу. Били су заручени. Убијена је и њена сестра Јосипа и 10-годишњи син те њени родитељи Драгомир и Фиљка.

Index сазнаје и како је 10-годишњи дјечак, Мајин син, свега 15 минута прије масакра школском пријатељу слао поруке на WhatApp. 

“Кад се враћаш с мора, ја се досађујем”, написао је несретни дјечак синоћ у 21.16.

Полиција открила детаље

“На мјесту догађаја је пронађено шест мртвих особа. Два мушкарца, три жене и дијете”, рекли су из полиције оно што се синоћ знало.

“Дошли смо до податка да би се једна особа могла довести у везу с почињењем овог дјела. Та особа је повезана с једном од жртава заједничким дјететом”, рекли су из полиције.

“Након што смо сазнали којим се возилом та особа удаљила, кренуло је интензивно трагање. Негдје око 3:30 на подручју Брезовице лоцирани су возило и починилац. Он је након позива на предају починио самоубиство”, речено је.

“Мотив за сада нисмо утврдили”, рекли су из полиције.

Из полиције су открили да је заједничко дијете починиоца и жртве двомјесечна беба. Додали су да раније није било пријетњи починиоца жртви.

“2016. је евидентиран за прекршај због кршења реда и мира на Трешњевци”, рекла је полиција.

“На мјесту извршења самоубиства пронађено је ватрено оружје којим је самоубиство извршено”, рекли су из полиције.

Убојица је рођен у Вуковару 1983. године. Има 36 година.

“Беба је у одговарајућој установи. Не можемо рећи у којој”, речено је на конференцији.

“Није било породичног насиља раније од стране починиоца”, додали су из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана