Објављен списак безбједних серија млијека произвођача “Имлек”

Агенције
Објављен списак безбједних серија млијека произвођача “Имлек”

Подгорица - Црногорско министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је листу провјерених и безбједних серија млијека произвођача “Имлек” и саопштило да се наставља анализа осталих повучених серија, преносе агенције.

Безбједно је млијеко “моја кравица” у паковању од једног литра са 2,8 одсто млијечне масти и роком употребе до 30. јуна, до 30. јула, до 14. јула, као и она са роком употребе до 15. јула.

Међу безбједним серијама је и “моја кравица” стерилизовано млијеко са 2,8 одсто млијечне масти, у паковању од литра, са роком употребе до 14. јула мљекаре из Козарске Дубице, као и “моја кравица” од пола литра, са 1,5 одсто млијечне масти, дуготрајно, дјелимично обрано и стерилизовано, са роком употребе до 8. јула.

- Лабораторијски налази потврђују исправност горе наведених серија. Настављају се лабораторијске анализе осталих повучених серија млијека. По добијању резултата, листа одобрених серија ће се ажурирати - саопштено је из Министарства.

Из тог ресора наводе да су увозници хране за животиње произвођача чија је храна оцијењена као небезбједна, дужни да повуку храну са тржишта.

- Ветеринарска инспекција врши конторлу ових мјера. Листа привремено забрањене хране ажурираће се сходно добијеним налазима. Наставља се узимање узорака свих врста хране за животиње на територији Црне Горе, на нивоу Фарми, складишта, велепродајних и малопродајних објеката - закључено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана