Обиљежено 17 година од убиства Душка Јовановића

Срна
Обиљежено 17 година од убиства Душка Јовановића

ПОДГОРИЦА - Чланови редакције дневног листа "Дан" у Подгорици и црногорски званичници одали су пошту некадашем директору и главном и одговорном уреднику овог листа Душку Јовановићу који је убијен прије 17 година, а тај злочин још није расвијетљен.

На мјесту страдања Јовановића синоћ су прислужене свијеће и положено цвијеће.

Главни и одговорни уредник "Дана" Младен Милутиновић истакао је синоћ да претходна власт у Црној Гори није готово ништа темељито урадила да се до краја разријеши овај злочин, нити да је имала политичке воље за тако нешто, али да су новоизабрани државни званичници, поред протоколарног дијела, недвосмислено исказали жељу да се овај злочин коначно расвијетли.

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић рекао је да је правда спора, али достижна, те да су дјела Душка Јовановића вјечна јер су била оличење храбрости, досљедности, принципијелности и упорности.

"Душко је својим радом и дјелима исписао најљепше странице вјечности. Нама је остала обавеза да трагамо за правдом", навео је он.

Бечић је додао да се полако стварају претпоставке да Црна Гора добије независне институције које ће дати одговор и доћи до правде.

"Сада се вријеме промијенило, државу предводе људи који су слободни, независни и који ће заједно са свим грађанима Црне Горе изградити јаке, професионалне и слободне институције које ће нам и у овом случају помоћи да дођемо до правде и истине, јер заиста у тој борби и на том путу никада нећемо стати", поручио је Бечић.

Навршило се 17 година од нерасвијетљеног убиства директора и главног и одговорног уредника дневног листа "Дан" Душка Јовановића.

У ноћи између 27. и 28. маја 2004. године, док је улазио у свој аутомобил послије закључења броја "Дана", на Јовановића је из "калашњикова" испаљено више хитаца.

Јовановић је послије неколико часова преминуо, а надлежни државни органи за 17 година ухапсили су и осудили само Подгоричанина Дамира Мандића за саучесништво у убиству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана