Обилић: Експлозија у ТЕ, 4 мртва

92, Танјуг
Обилић: Експлозија у ТЕ, 4 мртва

Приштина - Најмање четири особе су страдале, а 13 их је повређено у јакој експлозији у Термоелектрани "Косово А" у Обилићу, код Приштине.

Полиција је потврдила да су четири радника погинула и наводи да се очекује још једна експлозија и да су предузете све мјере за евакуацију, јавља Коха диторе.

Екипе су на терену, полиција је блокирала приступ електрани, тренутно се чине напори да се спријечи могућа друга експлозија.

Предсједник косовске владе Хашим Тачи рекао је за РТК да је експлодирала боца с гасом и позвао са мјеста експлозије да се не ствара паника.

У Универзитетском клиничком центру у Приштини потврдили су да је одатле довезено 13 повређених, те да су они ван животне опасности. Како је речено у Хитној помоћи, ради се углавном о опекотинама.

Едмонд Нуљеши, директор за услуге у Енергетској корпорацији Косова, објаснио је да је до несреће дошло у јединици електролизе, што је проузроковало јаку експлозију, пише извјештач Радио Слободне Европе из Приштине.

Експлозија, која је, према писању медија, била толико јака да се осјетила у Приштини, заплашила је грађане Обилића који обавјештавају и о штетама нанијетим кућама и становима.

Полиција је блокирала све улице које воде према Обилићу.

Како је рекао Басри Лејани, шеф хитне службе, свих 13 повређених је ван животне опасности и не очекује се погоршање њиховог здравственог стања.

"Опасност још није прошла, али је опасна зона изолована. Сви специјализовани тимови су спремни. Евакуисани су сви радници због тога што опасност још није прошла. Ја сам са радницима, ту је и министар Исмаили, сви смо овде како бисмо помогли у спасавању људи", рекао је Тачи, који је отказао све предизборне активности због експлозије.

Приступ ТЕ је омогућен тренутно само хитним службама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана