О судбини 43. владе Црне Горе 28. априла на Цетињу

ГС
О судбини 43. владе Црне Горе 28. априла на Цетињу

Подгорица - У Скупштини Црне Горе 46 посланика поднијело је иницијативу да се закаже сједница те институције 28. априла на Цетињу како би била изабрана нова влада.

Како је рекао шеф посланичког клуба Грађанског покрета УРА Милош Конатар, формални захтев је предат како би се одблокирао рад парламента.

"Јуче смо поднијели иницијативу Бранки Бошњак за заказивање колегијума и сједнице Скупштине, али она то до овог тренутка није урадила. У медијима је изнијела да то неће урадити", саопштио је он.

"Одредили смо да сједницом председава потпредсједник Ибрахимовић. Очекујем од генералног секретара и службе Скупштине да сарађују са Ибрахимовићем", саопштио је Конатар.

Како је казао, предложили су дневни ред сједнице са шест тачака, прва је избор предсједника Скупштине, а друга избор 43. владе.

Потпредсједник Скупштине Црне Горе Ервин Ибрахимовић је на прес-конференцији казао да је важно да је већина сазвала сједницу и да након више од два мјесеца блокаде "данас почињемо причу о одблокирању највишег законодавног дома", преноси б92.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана